Берестечківська міська рада
Волинська область, Луцький район

Новини

Дата: від до Скинути

Успішна кар'єра починається з освіти!

Успішна кар'єра починається з освіти!

Успішна кар'єра починається з освіти! Додаткові можливості для вступників до Державного податкового університету. РЕГІОНАЛЬНИЙ КОЕФІЦІЄНТ 1,04 дозволяє миттєво отримати вищий конкурсний бал та збільшити свої шанси на вступ! Як це діє? Наприклад, ваш конкурсний бал 144,5? У ДПУ він зросте до 150,28! Проста математика: свій конкурсний бал помножте на 1,04 (отримаємо: 144,5 х 1.04 = 150,28). ПЕРСПЕКТИВИ ПЕРЕВЕДЕННЯ НА БЮДЖЕТ ДЛЯ ПІЛЬГОВИХ КАТЕГОРІЙ: діти учасників бойових дій, діти з інвалідністю, діти загиблих Захисників України, діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування мають право бути переведені на бюджет, якщо за результатами вступу зараховані на контракт. СПЕЦІАЛЬНОСТІ З ДЕРЖАВНИМ ЗАМОВЛЕННЯМ: 051 Економіка

15:55 26.07.2024

28 липня щорічно відзначається Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами.

28 липня щорічно відзначається Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами.

28 липня щорічно відзначається Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами. Гепатит — це захворювання печінки запального характеру, як правило, вірусного походження. Наразі виявлено п'ять основних вірусів гепатиту — типи A, B, C, D і E.Кожен із цих типів може мати серйозні наслідки для здоров'я. Зокрема, гепатити В і С призводять до розвитку хронічного захворювання і, в цілому, є найпоширенішою причиною цирозу і раку печінки.Саме тому важливі профілактичні заходи. Шляхи передавання гепатиту B,С:  від матері до дитини під час народження;  незахищені статеві контакти;  небезпечні медичні та інші маніпуляції, пов’язані з контактом з кров’ю (манікюр,татуювання, пірсинг тощо);  використання нестерильного ін’єкційного інструментарію при вживанні наркотиків. Яким чином гепатит B НЕ передається? Вірус гепатиту B не передається через столові прибори, унаслідок годування груддю, через обійми, поцілунки, рукостискання, кашель, чхання, користування громадськими басейнами чи подібними об’єктами. ​Як можна захистити себе? Найкращий та найбільш ефективний спосіб попередження інфікування ВГB — це вакцинація. Ви можете захистити себе від гепатиту B за допомогою вакцинації, що формує імунітет у середньому на 20–30 років, а інколи — пожиттєво. Процес імунізації складається із введення трьох доз вакцини згідно з наступною схемою: 1-а доза: вибрана дата (для новонароджених дітей перша доба від народження, для дорослих обрана дата); 2-а доза: через 1 (2) місяці після введення першої дози; 3-я доза: через 6 місяців після введення першої дози. Періодичне тестування на вірусні гепатити варто зробити правилом. Передусім варто звертатися до сімейного лікаря, який може провести швидке тестування та у разі позитивного результату направити до вузькопрофільного спеціаліста. Якщо ви бажаєте вакцинуватися від гепатиту В , Вам необхідно звернутися до сімейного лікаря . Крім цього, поширенню вірусу гепатиту B можна запобігти таким чином:  уникайте контактів з кров’ю та рідинами організму інших людей;  уникайте непотрібних ін’єкцій: вибирайте пероральні ліки замість ін’єкцій там, де це можливо;  уникайте випадкових статевих контактів, завжди використовуйте презерватив;  ніколи не діліться персональними бритвами чи зубними щітками, манікюрними ножицями та іншими засобами індивідуального користування;  використовуйте тільки стерилізовані інструменти для пірсингу і татуювання;  вагітним жінкам, у яких діагностовано гепатит B, слід порадитися зі своїм лікарем про те, як запобігти передаванню вірусу до дитини.

11:09 26.07.2024

Вимоги пожежної безпеки під час жнив

Вимоги пожежної безпеки під час жнив

З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій (подій) та пожеж під час жнивної кампанії та вирішення існуючих проблемних питань протипожежного захисту місць збирання переробки та зберігання врожаю Луцьке районне управління Головного управління ДСНС України у Волинській області рекомендує дотримуватися основних ВИМОГ які повинні виконуватися під час підготовки та проведення збирання врожаю зернових та заготівлі грубих кормів:  з початку достигання хлібів необхідно цілодобово охороняти поля, а біля хлібних масивів встановити знаки про заборону паління й використання відкритого вогню;  перед початком жнив хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степовій смузі, автомобільним шляхам і залізницям повинні бути обкошені і оборані захисною смугою щонайменше 4 м завширшки;  забезпечити проведення роз’яснювальної роботи з керівниками сільськогосподарських підприємств про забезпечення вогнегасниками усієї техніки задіяної в процесі збирання урожаю та засобами для первинного гасіння пожежі в місцях зберігання та переробки врожаю і грубих кормів;  до початку збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні бути справними, забезпечені первинними засобами пожежогасіння, автотракторна техніка має бути оснащена іскрогасниками;  особи, які задіяні на роботах зі збирання врожаю, повинні пройти протипожежний інструктаж;  перед дозріванням колосових (у період воскової стиглості) хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових та торф’яних масивів, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць мають бути обкошені (із прибиранням скошеного) і оборані смугою не менше 4 м завширшки;  у період воскової стиглості збіжжя перед косовицею хлібні масиви необхідно розбити на ділянки площею не більше 50 га. Між ділянками слід робити прокоси не менше 8 м завширшки. Скошений хліб з прокосів треба негайно прибирати. Посередині прокосів робиться проорана смуга не менше 4 м завширшки;  безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається врожай, необхідно мати трактор з плугом, пожежну або пристосовану для пожежогасіння техніку;  під час збирання врожаю забороняється спалювання стерні та пожнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема, і на тих, де жнива завершилися;  стоянки туристів (автотуристів), пасіки допускається розміщувати не ближче 100 м від хлібних масивів. Полювання у хлібних масивах та поблизу них забороняється;  у польових умовах заправляння паливом збиральної техніки повинно здійснюватися за межами поля (не ближче 30 м) паливозаправниками, при заглушених двигунах;

14:31 24.07.2024

‼️ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ!!!

‼️ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ!!!

‼️ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ!!! В період з 16 по 19 липня на території Берестечківської ТГ будуть виконуватися роботи по виготовленню ортофотоплану громади  фірмою «Мірничий». Роботи будуть виконуватися з дроном. Також для виконання даних робіт на території громади будуть закладатися «позначки» (хрести) їх будуть малювати на твердому покритті балончиком фарби.

10:13 16.07.2024

Звертаємо увагу, що на території Волинської області відмічено відродження гусені американського білого метелика першого покоління.

Звертаємо увагу, що на території Волинської області відмічено відродження гусені американського білого метелика першого покоління.

Звертаємо увагу, що на території Волинської області відмічено відродження гусені американського білого метелика першого покоління. Американський білий метелик – карантинний багатоїдний шкідник, що пошкоджує більше 250 видів плодових, декоративних, лісових дерев, який особливо полюбляє шовковицю, клен, волоський горіх, плодові дерева. Шкоду зеленим насадженням завдає гусінь АБМ, яка харчується епідермісом листя, скелетуючи його, не залишаючи навіть жилок. Гусінь має прядильний апарат, за допомогою якого вони обплітають дерева павутиновими гніздами. Так вони захищають себе від впливу зовнішніх факторів та забезпечують можливість розмножуватися. В умовах нашої області шкідник розвивається у двох поколіннях. Друге покоління найбільш шкодочинне, яке зазвичай в умовах нашої області з’являється у серпні- вересні. Ліквідація цього метелика хімічними препаратами є проблематичною через санітарну зону у населених пунктах, а також з технічних причин - для обприскування дерев необхідна спецтехніка тощо. Чи не єдиним доступним методом боротьби в умовах населених пунктів є агротехнічні заходи - це зрізання та спалювання гілок з гніздами, видалення мертвої кори, обмазування стовбурів вапном, обкопування дерев відповідно до проекції крони. Для проведення хімічної обробки за межами населених пунктів, необхідно застосовувати інсектициди відповідно до Переліку пестицидів та агрохімікатів, дозволених до використання в Україні. У населених пунктах для знищення гусені обох поколінь можна обприскувати багаторічні насадження біологічними препаратами. Застосування біологічних препаратів проти молодших віків гусені американського білого метелика у різних препаративних формах забезпечують високу ліквідаційну ефективність. Хочемо наголосити! Відповідальність за дотриманням вимог законодавства у сфері карантину рослин щодо знищення карантинних організмів покладається на землевласників та землекористувачів, на території яких виявлено карантинного шкідника.

14:47 08.07.2024

Про недопущення розповсюдження небезпечних шкідливих організмів

Про недопущення розповсюдження небезпечних шкідливих організмів

У зв’язку із запровадженням особливого режиму захисту рослин на території Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області та з огляду на звернення Національного агентства з безпеки харчових продуктів Республіки Молдова від 28.06.2024 № 13-3298 щодо поширення в південних районах Республіки Молдова, розташованих поблизу Болградського району Одеської області, перелітної сарани (Locusta migratoria), звертаємо увагу, що відповідно до статті 5, 18 Закону України «Про захист рослин» під час проведення обстежень сільськогосподарських та інших угідь необхідно звертати максимальну увагу на розвиток і поширення особливо небезпечних шкідливих організмів, зокрема сарани перелітної (Locusta migratoria). Перелітна сарана – це типовий поліфаг, пошкоджує усі польові, городні, овочеві, баштанні, садові та лісові культури. Шкодить травам на сінокосах і пасовищах, хащах очерету. Належить до числа потенцiйно небезпечних багатоїдних шкiдникiв сiльськогосподарських рослин, зокрема хлiбних злакiв,

14:45 08.07.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь