Берестечківська міська рада
Волинська область, Луцький район

БЕРЕСТЕЧКІВСЬКА ГРОМАДА ПОПРОЩАЛАСЯ З ГЕРОЄМ СЕРГІЄМ ЛЯШУКОМ

Дата: 06.07.2022 09:23
Кількість переглядів: 1569

2 липня Берестечківська громада здригнулася від страшної звістки – на війні з російськими окупантами загинув уродженець села Піски Сергій Ляшук.

Вшанувати світлу пам’ять воїна жителі Берестечка й довколишніх сіл зібралися на центральній площі містечка, над котрою уже вдруге за небагато часу тужливо «плинула кача». Вздовж устеленої живими квітами дороги, кудою пролягав маршрут траурного кортежу, люди стояли навколішки, у скорботі схиливши голови.

Панахиду відправили священнослужителі Православної церкви України на чолі з деканом Берестечківського благочиння, настоятелем Свято-Духівського храму міста Берестечка отцем Володимиром Курчином.

– Немає слів, які б полегшили біль рідних. Є лише людське співчуття та розуміння цієї великої втрати, – наголосив отець Володимир у прощальному слові, додаючи, що в нинішній час серця кожного з нас стискаються за мужніх захисників, які віддають життя за славну неньку Україну.

Щирі співчуття рідним і близьким загиблого висловив Берестечківський міський голова Ігор Грудзевич.

– Неможливо перемогти народ, який хоронить своїх Героїв, стоячи на колінах, та провести в останню земну дорогу яких сходяться люди з кожної домівки громади, – зауважив він. У той же час закликав присутніх щоденно молити Господа, аби Сергій був останнім Героєм, який поповнив ряди Небесного війська.

5 липня траурна процесія з домовиною загиблого Сергія Ляшука прямувала від Перемиля, де він проживав із дружиною Валентиною до Свято-Георгіївського храму села Піски. У стінах святині всі разом помолилися за безсмертну душу полеглого військовослужбовця, який із перших днів війни пішов боротися з нелюдами, що усіма силами намагаються знищити все українське.

– Борітеся, поборете, вам Бог помагає! – звернувся до присутніх словами Тараса Шевченка настоятель храму отець Михайло Пшеничка. Побажав, зокрема, щоби настанова Великого Пророка вселяла у кожного з нас віру в Господа, надію на Перемогу та любов до неньки України.

…Дорогою на місцеве кладовище процесія зупинилася біля отчої оселі Сергія Ляшука в селі Піски… проте сина батьки уже зустрінуть на Небі. Похорони відбулися під звучання духового оркестру. На честь загиблого воїна пролунав прощальний військовий салют, а труну опустили в землю під патріотичне звучання Державного Гімну України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь