Берестечківська міська рада
Волинська область, Луцький район

«Швидка допомога» дитині у скруті

Дата: 15.04.2024 11:28
Кількість переглядів: 158

«Швидка допомога» дитині у скруті: 11 громад Волині візьмуть участь у новому, загальнонаціональному проєкті з підтримки сімейного патронату

Щороку тисячі дітей, батьки яких потрапили у складні життєві обставини, потребують тимчасового влаштування. Патронат — це соціальна послуга, завдяки якій дітей влаштовують не до закладів, а в сім’ї професійних вихователів. Дитина перебуває там, поки її біологічні батьки долають скруту або на час пошуку нової родини. Таким чином хлопчик чи дівчинка залишається у своїй громаді, може ходити до своєї школи чи садка, зберігає контакти з родичами.

На сьогодні у Волинській області працює лише одна патронатна сім'я, які надає професійний догляд, виховання та реабілітацію дітям, котрі тимчасово не можуть проживати у своїх родинах. 

Щоб популяризувати цю послугу та збільшити чисельність патронатних сімей, в Україні стартував загальнонаціональний проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату».

У ньому візьмуть участь 184 громади з 21 області України. Зокрема, 11 громад Волині:  Луцька, Володимирська, Нововолинська, Горохівська, Зимнівська, Ківерцівська, Ковельська, Ратнівська, Рожищенська, Шацька та Берестечківська.

До липня 2025 року громади-учасниці отримуватимуть матеріальну, інформаційну, та консультаційну підтримку. Експерти та експертки проєкту проводитимуть навчання для підвищення професійної компетентності спеціалістів служб у справах дітей, фахівців з соціальної роботи, психологів, членів міждисциплінарних команд. Також громадам допоможуть організувати заходи з популяризації патронату і розвитку сімейних форм виховання.

Презентація нового проєкту в  Берестечківській громаді відбудеться 15квітня, о 9год.30 хв., за адресою: Луцький р-н, м. Берестечко, вул. Шевченка, буд. 2

До участі у презентації запрошені:
Голова місцевої ради та його заступник, начальник служб у справах дітей, начальники  управлінь та відділів,  директори соціальної сфери, начальники структурних підрозділів тг, директори ЗЗСО та ЗДО, старости старостинських округів, представники місцевих правоохоронних органів, депутати, громадські активісти,  представники релігійних організацій тощо

Деталі – за тел. 099 750 31 19

Довідково: Сьогодні в Україні працюють близько 300 патронатних сімей, тоді як дітей, які потребують їхніх послуг, щонайменше 8000. Завдяки проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», кількість патронатних сімей має подвоїтися.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь